Ook in onze kennisbank komt u van alles te weten

February 3, 2020

Das kann in einer Wohnanlage den Kaufpreis mindern

Es war keine leichte Aufgabe, in der Tiefgarage eines neu errichteten Hauses einzuparken. Der Stellplatz war an der engsten Stelle lediglich 2,5 Meter breit und konnte erst nach mehreren umständlichen Fahrmanövern benut...

March 1, 2019

Het komt regelmatig voor dat een woning boven de vraagprijs wordt verkocht. Dit kan problemen geven als de woning voor de financiering lager wordt getaxeerd dan de koopprijs. Het financieringsvoorbehoud kan dan uitkomst bieden.

Leenplafond

Marktwaarde is de grens. Op dit...

January 30, 2019

Een Vereniging van Eigenaars (VvE) is wettelijk verplicht om een reservefonds te hebben. Uit het reservefonds kunnen grote uitgaven voor onderhoud worden gedaan, bijvoorbeeld aan het dak of aan leidingwerk. Het geld voor het reservefonds moet op een afzonderlijke bankr...

December 7, 2018

Hinder. Albert heeft aan de achterzijde van zijn woning een overkapping gebouwd. Buurman Piet vindt dat de overkapping het zonlicht in zijn woning en achtertuin tegenhoudt en dat deze het vrije uitzicht beperkt. Er is minder zicht op zijn huis en tuin en dat vergroot z...

December 7, 2018

Transformatie van oude kantoren is een van de manieren om het woningtekort op te lossen. De aankoop van een kantoor is belast met 6% overdrachtsbelasting en een woning met 2%. Welk tarief geldt er voor een te transformeren kantoor?

Structureel woningplan

Alle seinen op r...

November 8, 2018


Als het wetsvoorstel ook door de Eerste Kamer wordt goedgekeurd in december, dan stopt de fiscale regeling voor rijksmonumenteigenaren. Als er aan de regeling niets meer verandert dan betekent dit het volgende voor rijksmonumenteigenaren:

  • Alle uitgevoerde en betaal...

October 23, 2018

Zoals bekend, is de aftrek van hypotheekrente voor een vakantiewoning in principe niet toegestaan. Dit is echter anders indien deze woning als hoofdverblijf wordt aangemerkt. Kan dit ondanks het verbod op permanente bewoning?

Wat speelde er onlangs bij de rechter?

Twee w...

October 22, 2018

Verkoper of koper aansprakelijk?

De rechter heeft onlangs een interessante uitspraak gedaan over de aansprakelijkheid van een woningverkoper m.b.t. verontreinigde grond. Wat speelde er?

Achterterrein verontreinigd met zink. Een verkoper verkocht in januari 2017 een wonin...

September 27, 2018

De bovengrens van aankoopprijzen van huizen voor hypotheekgarantie gaat per 1 januari 2019 flink omhoog. Dit jaar nog komt u in aanmerking voor de Nationale Hypotheekgarantie (NHG) als u een huis koopt dat maximaal € 265.000 kost.

Als u in 2019 een huis koopt wordt die...

September 14, 2018

Handgeschreven kladje voldoende?

Twee zwagers ondertekenden samen een handgeschreven stuk met als kopje ‘koopovereenkomst’. Was dit inderdaad een schriftelijk koopcontract?

Verkoop woning, schriftelijkheidsvereiste. De wet zegt (art. 7:2 BW) dat de koop van een woni...

Please reload

Featured Posts

Stellplatz zu eng.....

2/3/2020

1/10
Please reload

Recent Posts

February 3, 2020

September 27, 2018

September 14, 2018

Please reload

Archive