Ook in onze kennisbank komt u van alles te weten

March 1, 2019

Het komt regelmatig voor dat een woning boven de vraagprijs wordt verkocht. Dit kan problemen geven als de woning voor de financiering lager wordt getaxeerd dan de koopprijs. Het financieringsvoorbehoud kan dan uitkomst bieden.

Leenplafond

Marktwaarde is de grens. Op dit...

January 30, 2019

Een Vereniging van Eigenaars (VvE) is wettelijk verplicht om een reservefonds te hebben. Uit het reservefonds kunnen grote uitgaven voor onderhoud worden gedaan, bijvoorbeeld aan het dak of aan leidingwerk. Het geld voor het reservefonds moet op een afzonderlijke bankr...

December 7, 2018

Hinder. Albert heeft aan de achterzijde van zijn woning een overkapping gebouwd. Buurman Piet vindt dat de overkapping het zonlicht in zijn woning en achtertuin tegenhoudt en dat deze het vrije uitzicht beperkt. Er is minder zicht op zijn huis en tuin en dat vergroot z...

December 7, 2018

Transformatie van oude kantoren is een van de manieren om het woningtekort op te lossen. De aankoop van een kantoor is belast met 6% overdrachtsbelasting en een woning met 2%. Welk tarief geldt er voor een te transformeren kantoor?

Structureel woningplan

Alle seinen op r...

November 8, 2018


Als het wetsvoorstel ook door de Eerste Kamer wordt goedgekeurd in december, dan stopt de fiscale regeling voor rijksmonumenteigenaren. Als er aan de regeling niets meer verandert dan betekent dit het volgende voor rijksmonumenteigenaren:

  • Alle uitgevoerde en betaal...