Welke 7 Makkelijke Tips moet je gelezen hebben om Goedkoper te Wonen bij de aankoop van je huis? Mis1. Spaargeld of de overwaarde van je oude huis. Wanneer je al een huis hebt met overwaarde of je hebt spaargeld, dan kan het interessant zijn om een gedeelte van het nieuwe huis direct te betalen. Hierdoor wordt het bedrag waarvoor je een hypotheek nodig hebt lager. Wanneer je eigen geld inlegt, heeft dit bovendien vaak een positieve invloed op de hypotheekrente. Deze wordt dan namelijk lager, omdat het risico van de bank minder groot wordt bij inbreng van eigen middelen. Een lagere hypotheeksom en lagere rente zorgt voor lagere maandlasten.

2. Maak gebruik van de Nationale Hypotheek Garantie Je kunt gebruik maken van de NHG tot een bedrag van maximaal €245.000,-. Wanneer je hier gebruik van maakt, kan er een rentekorting worden gegeven die oploopt tot soms wel meer dan 0,9%. De gemaakte kosten voor de NHG zijn bovendien ook nog eens fiscaal aftrekbaar. De reden van de lagere rente is dat de hypotheek van de hypotheekverstrekker veilig is gesteld door de NHG.

3. Maak gebruik van de Starterslening Wanneer je een starter bent en je koopt voor de eerste keer een huis, kom je mogelijk in aanmerking voor een Starterslening indien je benodigd hypotheekbedrag niet haalbaar is. De eerste 3 jaar is deze dan vrij van hypotheekrente en aflossing. Daarna volgt een hertoets.

4. Vraag een second opinion. Vaak zal je hypotheekadviseur kijken naar de scherpste rente en voorwaardes. Toch kan het zijn dat hij zaken over het hoofd ziet waarmee je nog meer rentekorting zou kunnen krijgen. Denk hierbij aan 0,25 korting bij werknemersarrangementen die werkgevers soms met banken sluiten. Of korting als je een bankrekening opent bij dezelfde bank. Vraag daarom altijd om een second opinion. Je sluit je hypotheek voor vele jaren af, dus nu goed je huiswerk doen levert vele jaren voordeel op. Dat wil je toch niet missen. Bij Quaden Makelaars kunt u altijd te terecht voor een gratis gesprek.

5. Zoek een goede notaris. De handelingen die een notaris moet uitvoeren lijken wel standaard maar dan zou ook iedereeen dit werk kunnen doen. Een goed advies kan veel geld besparen in de toekomst. Denk aan echtscheiding, overlijden, faillisementen of allerhande andere zaken die in de toekomst grote gevolgen voor je kunnen hebben. Lekker balen als al je geld naar de belastingdienst verdwijnt. Toch?

6. Energiemaatregelen. Met energiemaatregelingen kun je direct je maandelijkse lasten verlagen. Daarbij heb je mogelijk recht op rentekortingen en kun je ook nog eens meer lenen dan je denkt omdat de bank ziet dat je maandelijkse energielasten lager zijn. Hoe het werkt? Wij weten heten.

7. De 7e houden we lekker geheim, maar als je wilt weten hoe je een huis kunt kopen zonder eigen geld dan kun je altijd een afspraak met ons maken. Kost niets, verplicht tot niets. We vertellen het nu alleen niet omdat we niet iedereen even slim willen maken. Wil jij het niet missen? Bel ons en vraag naar onze specialisten Janny Treeck of Leon Quaden. 046 30 200 30. We bijten niet.

#Huisverkopen #biedenopeenhuis #huisverkopen

Featured Posts