Bieden op een huis | bieden op een woning

Wat is er toch aan de hand op de woningmarkt?.....

Klik, lees en wordt slimmer. Pak hier je GRATIS e-book 'bieden op een huis'.

Je hoef GEEN gegevens achter te laten

hand met euro.jpg

We hebben nog iets dat je misschien wel wilt weten

Hoe simpel anders denken Meer Geld Oplevert......

Q16-0922-083A.jpg

Opeens hadden we het gevonden!

Tijdens één van onze maandelijks teamvergaderingen waren we weer eens op zoek naar een systeem waarmee we meer geld konden halen uit de verkoop van jouw huis. 

Wat is nu de grote truc om te zorgen dat een huis gewoon meer oplevert?

Zo stelden wij ons telkenmale de vraag. 

Al jaren buigen marketing-experts zich over deze vraag en het hield ons ook inmiddels al jaren bezig.

En..., deze keer vonden we het antwoord. Door eerst heel eenvoudig anders te denken.

Dat werd de basis voor onze BestSeller Methode.

Het begint allemaal met het stellen van de juiste vraag.

Wil jij weten wat die vraag is?

Maak dan snel een afspraak voor een Gratis Waardebepaling van jouw huis en misschien krijg jij ook wel tot 18.000 euro meer voor je woning. 

Hoe gaat het bieden op een huis?

Bieden op een huis is een lastig proces, maar wij leggen het je hier uit.

Dus loop je met vragen als 'Hoeveel procent moet ik onder de vraagprijs zitten? of 'Wat zijn de regels al er meerdere bieders zijn' of 'wat is de beste strategie'? Lees dan eerst ons E-book. 

Je bent verliefd geworden op een huis. Spannend. Nu moet je gaan bieden. Misschien nog wel spannender. Waar moet je allemaal rekening mee houden? Hoe verloopt het proces.

Wij helpen je alvast een eindje op weg met wat Tips and Tricks. Omdat wij het jou graag makkelijk maken.

 

Het openingsbod is het startpunt van je onderhandelingen. Op basis daarvan kom je uit op een bepaalde prijs, die je natuurlijk zoveel mogelijk in jouw voordeel wilt hebben.

 

Woningwaarde als uitgangspunt.

Heb jij al eens het goedbedoelde advies gekregen om standaard 10% onder de vraagprijs te bieden? Sla dit advies maar in de wind, want het is een fabeltje. Het hangt er namelijk van af hoe scherp de verkoper de woning in de markt heeft gezet.

Als de verkoper alle tijd heeft, vraagt hij misschien een veel hogere prijs dan dat de woning waard is. Ga bij het bepalen van je openingsbod dus uit van de woningwaarde en niet van de vraagprijs!

 

“Bereken je maximale hypotheek al voordat je jouw huizenjacht start. Dan kun je jouw

zoektocht meteen goed afbakenen en weet je meteen waar je aan toe bent qua

mogelijkheden. Wel zo handig.

 

Denk aan de voorwaarden die je wilt stellen.

 

Een bod houdt meer in dan alleen de prijs. Ook voorwaarden zoals het verkrijgen van de financiering en de opleveringsdatum zijn belangrijk om mee te nemen in je openingsvoorstel. Zaken als een financieel voorbehoud, eventuele verkoop van je

eigen huis of een bouwkundige keuring als voorbehoud kunnen bespreekbaar zijn.

Bedenk wel dat hoe zwaarder de voorwaarden worden gesteld hoe minder snel een eigenaar tot verkoop bereid zal zijn. Menig eigenaar verkoopt zijn woning voor minder geld aan iemand die betere voorwaarden biedt.

 

Ga echter niet roekeloos te werk om een huis te bemachtigen.

Zit je met een eigen woning en wil je toch bieden op een ander huis?

Dan bel ons maar eens of vraag gelijk een gratis waardebepaling aan. We hebben nog wel mogelijkheden voor je om op een slimme manier een voorsprong te krijgen op een deel van de bieders.

 

Juist als je een eigen woning hebt moet je creatief zijn.

 

 

 

Het is niet zo eenvoudig om de waarde van een woning te bepalen. Gelukkig zijn er

verschillende manieren om zo dicht mogelijk bij de werkelijke waarde te komen. Een

fijn houvast bij het bepalen van je openingsbod

 

Opvragen bij het kadaster

1. Op Kadasterdata.nl kun je een indicatie van de woningwaarde opvragen.

Dat is een goed uitgangspunt bij het bieden. Je weet meteen of de vraagprijs reëel is ten opzichte van de waarde. Bij het Kadaster kun je prijzen van soortgelijke woningen die verkocht zijn opvragen. Ook kun je de WOZ-waarde opvragen van de woning die

je op het oog hebt. Dit geeft je een referentiekader voor je openingsbod.

Houd er wel rekening mee dat de waardes van het Kadaster en de WOZ-waarde

modelwaarden zijn, die flink kunnen afwijken van de werkelijke waarde.

 

Expertise van een aankoopmakelaar

2. Wanneer je jouw droomhuis hebt gevonden en over wilt gaan tot aankoop, kun je ervoor kiezen een aankoopmakelaar in te schakelen.

Dat scheelt jou een boel tijd en uitzoekwerk. De aankoopmakelaar heeft alle kennis en ervaring om de juiste prijs voor de woning te bepalen. Uiteraard stelt hij je van al zijn bevindingen op de hoogte, voordat jullie beginnen met bieden. Je betaalt natuurlijk wel voor zijn diensten. De kosten liggen tussen de € 950 en € 2.500. De makelaar verdient zichzelf snel terug door jouw belangen te behartigen en met name scherpe onderhandelingen te voeren.

 

Ben je onzeker over de waarde van je woning, maar wil je geen aankoopmakelaar

inschakelen? Dan kun je een aankooptaxatie doen, voordat je gaat bieden. Dit geeft je

meer zekerheid. Bovendien kun je deze taxatie soms gebruiken voor de aanvraag van

de hypotheek.

 

 

Heb je de woningwaarde helder en je openingsbod bepaald? Dan begin je met

bieden, het spannendste gedeelte van een huis kopen. Hoe werkt dat?

 

Telefonisch bieden

Je brengt een bod uit bij de verkopend makelaar. Het is verstandig om dit telefonisch te doen, zodat je kunt toelichten hoe je tot dit bod bent gekomen. Ook kun je meteen de reactie van de makelaar polsen. Deze info kun je weer gebruiken in de verdere

onderhandelingen. Bieden kan overigens ook schriftelijk, via e-mail of soms zelfs op de website van de verkopend makelaar.

Wanneer ben je in onderhandeling?

Je bent in onderhandeling zodra de verkoper heeft gereageerd op jouw bod. Zolang de verkoper geen tegenvoorstel heeft gedaan, ben je nog niet in onderhandeling. Ook als je in onderhandeling bent, mag de makelaar doorgaan met bezichtigen.

Onderhandelen hoeft namelijk niet tot verkoop te leiden. Kijk anders ook even wat het Juridisch Loket hier over zegt.

Bevestig je bod en de voorwaarden altijd per e-mail. Zo kunnen er geen

misverstanden ontstaan over wat je hebt geboden en op welk tijdstip je dit deed!

 

 

Hoe gaat onderhandelen?

Tijdens deze fase zit je volop in onzekerheid. Maar dat geldt natuurlijk ook voor de verkoper. Daarom is het goed om te weten hoe dat onderhandelen precies in zijn werk gaat

 

Mag het systeem tijdens onderhandelingen gewijzigd worden?

Ja, dat mag. Soms zijn er zo veel belangstellenden die de vraagprijs bieden of benaderen, dat het moeilijk te bepalen is wie de beste koper is. Op dat moment kan de verkoper – op advies van zijn makelaar of naar eigen wens – besluiten de biedingsprocedure te wijzigen in bijvoorbeeld een inschrijvingsprocedure. In deze procedure krijgen alle bieders een gelijke kans om een bod uit te brengen.

De makelaar dient uiteraard eerst eventueel eerder gedane toezeggingen of afspraken na te komen, voordat de procedure veranderd wordt.

 

Hoe lang kan een onderhandeling duren?

Over het algemeen antwoordt de verkopend makelaar telefonisch of per mail op jouw bod. Hoe lang het duurt voordat je een tegenbod ontvangt, hangt af van de situatie en de strategie van de verkoper. Gewoonlijk reageert de verkopend makelaar eerder bij een goed bod dan bij een, in zijn ogen, laag bod.

Een eigenaar kan op 4 manieren reageren:

1. Hij wijst het bod direct af en gaat niet in onderhandeling met je.

2. Hij accepteert het bod direct.

3. Hij doet een tegenvoorstel en gaat in onderhandeling met je.

4. Hij besluit om een biedingsprocedure te doorlopen in het geval dat er meerdere bieders zijn. Je wordt dan geïnformeerd over het verloop van de procedure.

 

 

Meerdere bieders tegelijk op een woning. Dat mag toch helemaal niet?

Wat zijn de regels en waar heb ik eigenlijk recht op?

Als je van de verkopend makelaar hoort dat er meerdere bieders zijn, dan mag je ervan uitgaan dat het ook echt zo is. Het risico dat jij afhaakt en er niemand anders meer is, is voor de verkoper al snel te groot. Laat je in ieder geval niet gek maken en blijf bij je plan. Begrijp goed dat meerdere bieders zo wel voor jou als wel de makelaar niet erg prettig is. De verkoper heeft hier uiteraard wel baat bij. Dat kun je

hem natuurlijk niet kwalijk nemen. Immers als jij iets te verkopen zou hebben, zou je ook blij zijn met meerdere bieders. Niet leuk misschien maar soms hoort het er bij.

 

De ene keer zal een onderhandeling voor je gevoel prettiger gaan dan de andere 

keer. Ga er altijd van uit dat de verkopend makelaar de belangen van de verkoper

behartigt en er voor zijn klant het beste uit zal moeten halen.

 

 

Wanneer komt de koop tot stand?

De koop komt pas tot stand op het moment dat de koopovereenkomst door beide partijen is ondertekend. Dit heet het schriftelijkheidsvereiste. Een mondelinge of per e-mail bevestigde afspraak is dus niet voldoende. Zodra je bod is geaccepteerd,

wordt dit vastgelegd in het (voorlopig) koopcontract dat jij en de verkoper tekenen.

Na het tekenen van het koopcontract heb je als particulier koper van een woning drie dagen wettelijke bedenktijd, waarin je zonder opgaaf van redenen van de koop kunt afzien.

De verkoper zit na het ondertekenen wel aan het koopcontract gebonden mits er geen ontbindende voorwaarden voor verkoper zijn opgenomen in de koopakte.

Het kan immers zijn dat een verkoper ook een ander huis heeft gekocht en wel zekerheid wil hebben dat die aankoop definitief doorgaat voor dat hij zijn huis aan jou kan verkopen.

Zolang nog niet getekend is mag ook de verkoper de woning nog aan een ander verkopen indien er een dringende reden is. Deze reden mag ook alleen maar een hogere prijs zijn. Probeer dan ook zo snel mogelijk de zaak te ondertekend te krijgen.

Pas dan hebben beide partijen rust.

Laat je tijdens het onderhandelen vooral niet opjagen. Een woning is geen aankoop

waar je zomaar weer van afziet. Denk na elk tegenbod dus goed na over je

vervolgstap en neem geen overhaaste beslissing.

 

 

Wil je weten op welke andere manier je nog duizenden euro’s kunt verdienen???

 

Wij hopen je middels ons E-book een beetje op weg te hebben geholpen in een toch wel moeilijk proces. Gebruik onze Tips and Tricks en doe er je voordeel mee. Mocht je bij een andere makelaar of verkoper een woning willen kopen en heb je

onze hulp nodig?

 

Bel ons dan op 046-30 200 30 of mail naar info@quadenmakelaars.nl.

 

Wij kunnen je dan helpen op de manier die jij wilt.

Een taxateur, aankoopmakelaar of erkend hypotheekadviseur staan direct tot je beschikking. Zo bent je altijd goed voorbereid en betaal je nooit teveel voor je pand.

Vragen kost niets. Bel gerust, we bijten niet.

 

Maak je uiteindelijk gebruik van een dienst dan kan dit altijd tegen een scherpe prijs.

Verwijs naar ons E-book en je ontvangt direct kortingen oplopend tot 25%.

Zo worden we er allemaal een beetje beter van.

 

Dit systeem kent ook niet iedereen, maar je zou het toch echt moeten weten.

Tot € 18.000,-- meer voor je eigen huis……

 

Je wilt een bod doen op een ander pand en weet nu helemaal hoe dit moet. Dan heb je misschien toch nog iets wat je belemmert in de aankoop van een nieuw huis, namelijk je eigen huis.

 

Of je wilt een bod doen op een ander huis maar hebt eigenlijk net wat meer Budget nodig om het te kunnen kopen.

 

In beide gevallen kunnen we jou helpen met de BestSeller Methode.

 

Met 30 jaar ervaring weten wij wel hoe je de meeste opbrengst krijgt voor je eigen huis én hoe we dit kunnen combineren met de aankoop van je nieuwe huis.

Zodat je straks niet met twee huizen zit of nog erger, zodat je straks niet zonder huis zit.

Wil je meer weten over de verkoop van je huis, vraag ons dan gewoon om een Gratis Waardebepaling.

We kijken snel of jouw huis ook tot € 18.000,-- meer kan opbrengen met deze methode.

Het is gratis en geheel vrijblijvend en je hebt binnen 1 dag antwoord als je wilt.

 

Met ons e-book 'bieden op een huis, hopen we een kleine bijdrage te kunnen leveren aan de aankoop van jouw huis.

Met name omdat ons opviel dat de meeste kopers weinig besef hebben van de spelregels en de complexiteit van het biedingsproces, en ook vanwege het feit dat een aankoopmakelaar in een voortijdig proces misschien nog niet direct wenselijk is, hebben wij besloten ons

e-book samen te stellen en het GRATIS aan jou ter beschikking te stellen.

 

DISCLAIMER

Het e-book is niet ter vervanging van een aankoopmakelaar. Het is een hulpmiddel bij de mogelijke aankoop van een huis. Wij adviseren altijd deskundig advies in te winnen bij een specialist. Het e-book is ook geen persoonlijk advies naar jouw.

Het is een handreiking, een boekje met algemene gedachten en onze eigen ervaringen, die we graag met je willen

delen. Iedere onderhandeling is anders. Realiseer je dat. We aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor directe of

indirecte schade ten gevolge van het gebruik van het e-book.

bieden op een huis